Keuringsverslag regio west

Keuringsverslag regio west

De regionale keuring west werd op 20 juli 2024 georganiseerd in Wijdewormer. Hiervoor waren we te gast bij de goed verzorgde locatie Stal Nieuwland van familie Zandvliet. De jury bestond uit M. Kalk en A. de Jong. Met de aanwezigheid van mooie paarden, vrijwilligers en aanwezig publiek kon men genieten van een geslaagde keuringsdag. De foto’s in het verslag zijn door Felicia Heres gemaakt.

Als eerst presenteerde het merrieveulen Boekhorst ABO-Nita (Aktion x Boudewijn) zich in de ring. Dit veulen van fokker G.A. Smit is correct gebouwd en presenteerde zich sterk in beweging, waarbij ze mooi door het lichaam stapt. Boekhorst ABO-Nita ontving een eerste premie en de titel veulenkampioen. Ook het hengstveulen Mercury (Meindert x Geniaal) van R. Moseman werd beloond met een eerste premie.

In de rubriek driejarige merries liepen twee merries mee. Sonja (Lauriner x Meinhold) was hierin de uitblinker. Deze merrie van E.M. Hagenhoek-Wit werd aangewezen als voorlopig model. Ze is goed gebouwd en beweegt met veel kracht en ruimte in alle gangen. Dit leverde Sonja later ook het dagkampioenschap op. Ook Sophia van Nieuwland (Mattie van Nieuwland x Lancelot) presenteerde zich goed met een eerste premie als gevolg. Ze mist momenteel nog wat ontwikkeling en is aangewezen als voorlopig ster.

De stermerrie Mette (Meinhold x Farao) was aanwezig voor herkeuring. Deze merrie van H. Schuurmans is een correcte merrie die in beweging wat kracht mist. Mette blijft ster en werd geplaatst met een eerste premie. De 9-jarige Faridah (Meinart x Farao) van M. Kamies liet zien dat zij de titel modelmerrie meer dan waard is. In het totaalplaatje een compleet paard met krachtige gangen. Ook in de zadelrubriek liet Faridah een goede verrichting zien. Gereden door haar eigenaresse werd ze als eerste geplaatst. Gevolgd door Lamar van Nieuwland met amazone L. Eickhout, met tevens een aangenaam optreden. Lamar van Nieuwland (Landos af Hvarre x Bascal) vormde samen met Leendert van Oldambt (Landfürst x Embo van Boukemaheerd) de rubriek stamboekruinen. Het zijn beide aansprekende paarden die weinig van elkaar verschillen. Lamar van Nieuwland van M. Arends-Kee werd op kop geplaatst. Beide ruinen werden beloond met een eerste premie en voorlopig ster.