Keuringsverslag regio midden

Keuringsverslag regio midden

Op 13 juli 2024 vond de regionale keuring plaats bij manege Groenewoude in Woudenberg. Net als voorgaande keuring in Tolbert niet met het meest ideale keuringsweer. De paarden zijn beoordeeld door het jurycorps bestaande uit M. Bloemendal, N. Karssing en A. de Jong. In verband met een paar afmeldingen telde de keuring zeven deelnemers. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Felicia Heres. De digitale catalogus treft u hier.

De keuring ging van start met de beoordeling van twee merrieveulens van fokker A.A.J. v.d. Burg. Beide zijn correct gebouwde veulens die meer bot zouden mogen hebben. Ravina (Rivant B x Erik-T) werd op kop geplaatst met een eerste premie. Ravina liet een mooie manier van stappen zien. Rosalina (Rivant B x Orbaldo II) deed niet veel voor haar halfzus onder. Ze heeft een goede houding in beweging en ontving tevens een eerste premie. Een tweede premie was er voor het hengstveulen Boekhorst ABEL BOP (Aktion x Boudewijn) van G.A. Smit.

Na de veulenrubrieken werd de keuring vanwege de hevige regen naar de binnenbaan verplaatst. Hier deed de enige aanwezige stermerrie met succes een gooi naar graadverhoging. De achtjarige merrie Karenza (Elgar x Eboniet) van M.H. de Harder is een royale merrie. Ze zou iets meer bespiering mogen hebben en waardeert zich enorm op in beweging. Vervolgens presenteerden zich drie modelmerries die lieten zien het predicaat waard te zijn. Orlina (v. Orbaldo II), Elsiena van Nieuwland (v. Ede) en Fambine (v. Fambo) zijn correct gebouwd en goed bewegende merries. Voor het dagkampioenschap werd Elsiena van Nieuland van S. van Kammen uitgenodigd. Deze merrie toonde het meest complete beeld, dat leverde haar dan ook de titel dagkampioen op. Dat de merries Fambine en Elsiena ook fijne gebruikspaarden zijn kwam naar voren in de zadelrubriek. Beide werden correct gereden onder het zadel waarbij het constante en goed gesloten gaande beeld van Fambine gereden door F. Hazeu haar de kopplek opleverde.